Dengan nama Allah

Tuesday, August 29, 2017

my favourite part of life

melakukan kebaikkan ketika
orang tak tahu

Tuesday, August 22, 2017

Tak mungkin hilang, irama dan lagu



Ketika aku berusia 11
Ayah membelikan aku gitar
Dari situ
Aku mula belajar

Aku ada mengarang lagu

Tujuan aku adalah supaya mereka tahu

Aku 
Disini 
Mengerti
Mereka tidak sendiri.

~

lagu hanya anganku mmg feel la..
aku rasa mcm kat tepi pantai..
walaupun aku kat busstand..

hahahahh.... u guys sure do know how to make people laugh eh.

good good.. pahala da tu. = )

lagu2 yang dicipta memang jujur dan menyentuh perasaan...


with more people like u guys, the world would be a better place.


brape owng jer yg tau masalah aku...


entah dimana agaknya perikemanusiaan dan akal


lagu korg tetap aku layan and siap save kt ipod aku lagi..


thanks, for the beautiful words. hope it can bring some light and hopes for those who lost in their life.


~

Setulusnya
Aku mula mengenal erti muzik
Dari dia

Kaset pertama yang aku dengar
Adalah 
Milik dia

Dan bertemankan dia juga
Aku ke gig

Bila mana
Setiap kalinya
Tiba di pintu masuk
Terasa cuak.
Time tu yang datang tak ramai.

Dari jauh dapat dilihat 
Mereka yang datang 
Bersahaja.
Tidak terdakap ikutan semasa.

Kerana 
Mungkin mereka tahu
Hadirnya mereka bukan untuk di lihat,
Tapi mendengar.

Yang berdendang itu
Adalah
Kepercayaan

Terus berdendang
Menyusuri waktu.




Abang ~ nak kawin dah dia

Monday, August 14, 2017

Dia tahu lebih dahulu

dari tahun ke tahun usia
Allah menjawab tanya
ketika mana
dahulu
aku termanggu manggu
berjalan
diatas kenapa
lorongan itu

Tuesday, August 08, 2017

Jom

sesungguhnya Al Quran ini adalah bacaan yang sangat mulia.

Al Waaqi'ah : 77

Tuesday, August 01, 2017

Dengan izin Allah

mim sakit jari ~

baba.. baba hembus

fuhhhh.. Fuuuhhhhhhhh...

Hembusan ibu ayah
Sembuh
Warisan turun temurun

Monday, July 10, 2017

Peluang


Wednesday, July 05, 2017

Yup

Allah Maha Adil